tisdag 2 februari 2016

Panel och underlagspapp på växthuset

Nu är jag snart i kapp med redovisningen av hur växthusbygget gått framåt. Under den riktiga vintern så har det stått helt stilla men under den kallaste dagen på länge så tajmade vi in att lägga underlagspappen på växthuset. Värmepistolen blev räddningen och resultatet blev ok. Jag valde väldigt billig papp och då blir det lite mer arbetskrävande. Att det var -5 grader underlättade inte direkt när fästmassan skulle på...


En av två vindskivor är på, fotplåten sitter där den ska och nästa steg är en liten hängränna med stuprör. Då får vi även se hur det påverkar problemet med inträngande vatten underifrån. Pappen ska täckas med en lite pannplåtsliknande svart takplåt som heter 18R eller OTP18. Extremt tunn och dålig kvalitet men det är ju ändå ett växthus.

Panelen ska bli faluröd på utsidan så snart den torkat upp under våren. Insidan kommer att grundoljas och målas vit för att tåla att vara vägg i ett växthus. Valde dubbelfaspanel som jag tycker är snygg samtidigt som det blir enkelt att smälla upp på stående reglar.


Överst till vänster i bild under taken ska det på några panelbrädor samtidigt som ventilationen ska lösas. Grubblar på hur detta ska gå till på bästa sätt. Vill ha automatisk öppning men vet inte än om det behövs eftersom berget och grunden kommer att jämna ut värmen. För att få in frisk luft räcker det med en mindre öppning som är konstant.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar