fredag 29 januari 2016

Reglar och spont på växthuset

Efter att murandet var färdigt var det också färdigt med den fina hösten. Regnandet gjorde jobbet mindre roligt men resultatet är än så länge bra. Valde att använda tryckimpregnerat virke för de delar som kommer att vara i kontakt med vatten utifrån som syll och reglingen runt fönstren. Insidan ska oljas och målas om den inte är tryck, utsidan ska få slamfärg så det blir diffusionsöppet.



Fönstren fästs i ett fräst spår i nedre delens regler och överliggare som passar i fönstrens aluminiumprofil. De två fönstren på "övervåningen" blir utanpåliggande. Får inte till det med avrinningen annars och det löser en den andra problem också med tillpassningen.


Lutningen på taket blir lite annorlunda mot vad jag planerat men då blir även lutningen lite brantare på de övre fönstren. Därmed blir risken för problem med snötryck mindre och de avrinningslister som finns får fungera lite mer som det är tänkt.


Råspont mår inte bra av regn så jag blev tvungen att täcke med presenning ett tag tills dess att vi kunde göra en ansats och lägga underlagspapp. Vindskivorna får var sin 45x45 att fästa i. En trekanstlist innanför den övre ger en mjuk övergång för pappen. Efter mycket funderande blir det en billig plåt som avslutning på taket. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar